‘Ambacht in Beeld Opleidingsdagen’ voor herhaling vatbaar

‘Ambacht in Beeld Opleidingsdagen’ voor herhaling vatbaar

Op 21 en 22 september 2023 was het zover, de Ambacht in Beeld Opleidingsdagen waar men samen de ambachtelijke vakopleidingen presenteerden aan middelbare school leerlingen, in de NDSM Loods te Amsterdam-Noord. Samengevat waren het twee inspirerende opleidingsdagen boordevol vakmanschap.

De Opleidingsdagen zijn bedoeld voor creatieve scholieren met maakdrang op het vmbo, havo en vwo. Deze Opleidingsdagen bieden scholieren een unieke kans om kosteloos kennis te maken met maar liefst 17 verschillende ambachtelijke vakopleidingen. En het is voor het eerst dat al deze vakopleidingen en brancheverenigingen samenkomen op één locatie! 

Scholieren kunnen deelnemen aan verschillende workshops. Zo kunnen ze een flesopener en een zilveren armband smeden, teenslippers maken, een toognagel schaven, een letter hakken in steen, glasblazen, een houten puzzel maken, graveren, kennismaken met textiele werkvormen en nog veel meer. Decanen en ouders kunnen deelnemen aan een informatief programma met een koffiebar, meet-the-maker-sessies en informatie over opleidingen en arbeidsmarktperspectieven.

De deelnemende opleidingen waren onder andere het Hout- en Meubileringscollege, Dutch Health Tech Academy, Vakschool Schoonhoven, Leidse Instrumentmakers School en vele anderen (de volledige lijst is te vinden op onze website).

Dit initiatief van Stichting Ambacht in Beeld in samenwerking met het Expertisepunt Specialistisch Vakmanschap van SBB heeft als doel om meer bekendheid, zichtbaarheid, waardering én instroom te genereren voor kleinschalige ambachtelijke vakopleidingen.

Comments are closed.